Reisadvies & reisbegeleiding

Ik bouwde de afgelopen jaren heel wat reiservaring op en weet hoe ik een boeiende maar evenwichtige reis kan samen stellen. Zelf hou ik van de combinatie van natuur en cultuur, van actief en wat rustigere elementen in een reis – maar ik kan een reis volledig maken zoals jij dat graag hebt.

Reisadvies & reisbegeleiding

Ik bouwde de afgelopen jaren heel wat reiservaring op en weet hoe ik een boeiende maar evenwichtige reis kan samen stellen. Zelf hou ik van de combinatie van natuur en cultuur, van actief en wat rustigere elementen in een reis – maar ik kan een reis volledig maken zoals jij dat graag hebt.

Reisadvies en reisbegeleiding

Hou je van reizen maar doe je toch graag je eigen ding? Ben je op zoek naar de minder gekende verborgen parels?  Heb je geen tijd of zin om veel tijd te spenderen aan research? Dan ben je bij mij absoluut aan het juiste adres. Ik bouwde de afgelopen jaren heel wat reiservaring op en weet hoe ik een boeiende maar evenwichtige reis kan samen stellen. Zelf hou ik van de combinatie van natuur en cultuur, van actief en wat rustigere elementen in een reis – maar ik kan een reis volledig maken zoals jij dat graag hebt.

Ik kan in principe reizen uitwerken naar overal ter wereld. Uiteraard zijn er heel wat plaatsen waar ik zelf nog niet geweest ben, maar op zich hoeft dat geen probleem te zijn. Als reisbegeleider heb ik wel wat ervaring met het uitwerken van reizen naar nieuwe bestemmingen. Bovendien beschik ik over een uitgebreid netwerk aan mensen die wel ervaring hebben in die regio en die me kunnen adviseren. Als ik voor een bepaalde bestemming onvoldoende informatie heb, zal ik dat eerlijk aangeven en u eventueel doorverwijzen naar iemand die geschikter is voor de opdracht.

Achtergrond

Ik begeleid sinds 2016 groepsreizen voor diverse organisaties. Zo heb ik intussen reizen begeleid voor KU Leuven, Groove-X, Anders Reizen en Joker naar de Balkan (2016), Zwitserland (2016), Hadrian’s Wall (2017), Slovenië-Kroatië (2018), Lapland (2018), Singapore – Bangkok (2019) en Zuid-Afrika (2019). Normaal begeleid ik in de zomer van 2021 een reis naar IJsland en de Faeröer. 

Ik heb zelf reiservaring in Europa (Nederland, Luxemburg, Frankrijk, Engeland, Schotland, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Italië, Vaticaanstad, Spanje, Portugal, Slovenië, Kroatië, Bosnië-Herzegovina, Montenegro, Albanië, Noord-Macedonië, Hongarije, Slowakije, Tsjechië, Polen, Roemenië, Rusland, Noorwegen, Zweden en Finland), in Afrika (Lesotho, Marokko, Swaziland, Zuid-Afrika), in Azië (Turkije, Rusland, Mongolië, China, Japan, Thailand, Cambodja, Vietnam, Maleisië, Singapore, Sri Lanka) en Amerika (Verenigde Staten).

Werkwijze

Hoe ga ik te werk? Alles begint met een informatief gesprek waarin je me uitlegt waar je precies naar op zoek bent, wat je precies verwacht en welk budget je voor ogen hebt. Op basis van die informatie kan ik inschatten of ik voor jou een reis kan samenstellen die aan je verwachtingen zal voldoen. 

Op basis van het verkennend gesprek stel ik voor jou een offerte samen. De prijs die ik hanteer zal afhangen van de duur van de reis, de mate van detail (enkel accommodatie vs. gedetailleerde suggesties voor dagprogramma’s) en de complexiteit van de bestemming. Ik doe in ieder geval altijd mijn uiterste best om uit jouw budget het maximum uit te halen, zodat je waar krijgt voor je geld. 

Wanneer je akkoord gaat met mijn offerte, ga ik voor jou aan de slag en breng ik alle informatie voor je samen. Belangrijk is dat ik zelf niets voor jou zal boeken. Je betaalt dus altijd rechtstreeks bij de accommodaties, luchtvaartmaatschappijen en lokale organisaties. De reden daarvoor is dat ik op die manier kan vermijden dat ik kosten moet aanrekenen als ‘middle man’ en dat jij dus het maximum haalt uit je budget. Je betaalt dus enkel mijn advies en reisvoorbereiding, nooit enige commissie!

Wat mag je van mij verwachten

– Een uitgewerkte reis met suggesties voor transport, accommodaties en activiteiten overdag 

– Een budgetoverzicht

– Een handig overzicht van waar je aan moet denken bij de praktische voorbereiding zoals eventuele visa en vaccinaties

– Een ideale bagagelijst, gaande van aangepaste kledij tot de juiste reisstekkers