Videografie & Dronebeelden

Ben je op zoek naar luchtvideo’s voor een reportage of een korte video? Ik bezorg je met plezier de nodige beelden. Je kan er dan voor kiezen om de beelden onbewerkt te verkrijgen, of ik kan er mee aan de slag om voor jou een montage op maat te maken en je beelden om te toveren tot een indrukwekkende reportage met bijpassende muziek.

Videografie & Dronebeelden

Ben je op zoek naar luchtvideo’s voor een reportage of een korte video? Ik bezorg je met plezier de nodige beelden. Je kan er dan voor kiezen om de beelden onbewerkt te verkrijgen, of ik kan er mee aan de slag om voor jou een montage op maat te maken en je beelden om te toveren tot een indrukwekkende reportage met bijpassende muziek.

Dronevideo's

Bij dronevideo’s zijn er wel een aantal zaken waar zowel u als ik rekening mee moet houden. Het luchtruim is namelijk niet vrij en het gebruik ervan is gereglementeerd door de overheid. Zo is het niet op alle locaties toegelaten om te vliegen, en begint een opdracht altijd met analyse of het op deze locatie mogelijk is om te vliegen en onder welke voorwaarden. Op verschillende plaatsen zal er op voorhand door mij een aanvraag ingediend moeten worden. De maximumhoogte waarop er gevlogen mag worden is overal 120m boven grondniveau.

Naast de geldende wetgeving, dien ik ook rekening te houden met de weersomstandigheden. Er kan niet gevlogen worden in regenweer of bij felle wind. Sowieso zijn de resultaten ook mooier bij zonnig weer. Dat betekent concreet ook dat vluchten ingepland moeten worden, maar dat op het moment zelf pas beslist zal worden of de vlucht op dat moment effectief kan doorgaan.

Mijn profiel

Vanuit mijn passie en belangstelling voor fotografie groeide ook een interesse voor videografie. Vooral tijdens mijn reizen probeerde ik onderweg mooie beelden te maken om achteraf te verwerken in korte reisverslagen. Op die manier heb ik mezelf geleidelijk aan ontwikkeld als videograaf. Ik heb hiervoor geen officiële cursussen gevolgd, maar heb mezelf al doende ontwikkeld. Ik werk standaard met Adobe Premiere Pro en in beperkte mate met Adobe After Effects voor het monteren van mijn video’s. 

Mogelijkheden

1. Reisreportage

Wil je graag een reportage van een bestemming? Dat kan, op voorwaarde dat de lokale wetgeving het maken van dronebeelden toelaat. Heb je een ander soort reportage in gedachten waarbij luchtbeelden een belangrijke rol spelen? Neem gerust contact met me op en we bekijken wat mogelijk is! De prijs zal sterk afhangen van de hoeveelheid beeldmateriaal, complexiteit van de montage, totale duur van de video etc. Dat bespreken we samen tijdens de briefing.

2. Eigendoms- of locatiereportage

Wil je graag luchtbeelden van je woning of terrein? Bij deze reportage maak ik een of meerdere vluchten over het terrein en film het gebied vanuit verschillende hoeken van bovenaf. De uiteindelijke prijs zal afhangen van de omvang van het terrein en de gevraagde hoeveelheid videomateriaal en of er ook beelden vanop de grond gemaakt moeten worden.

Richtprijs standaard woningreportage incl. montage en verplaatsing (1 locatie): €300

3. Product of visiereportage

Video is een geweldig medium om je product of ideeën te delen. En daar kan ik je gerust bij helpen. Er zijn heel wat zaken waar het vogelperspectief fantastische mogelijkheden biedt om iets uit te leggen of duidelijk te maken. Dat kan zowel met een korte teaser om te gebruiken op media zoals Instagram of met wat langere video’s die dieper op de inhoud gaan. Vergeet niet dat je video’s ook kan embedden in je e-mails! De prijs hangt af van de duur- en complexiteit van de video.

4. Persoons- of eventreportage

Op zoek naar een filmpje van jezelf of je gezin? Ga je in het huwelijksbootje stappen en wil je vooraf een leuk filmpje maken? Dan bekijken we samen de opties. De video zal wellicht een combinatie worden van grond- en luchtbeelden. De prijs zal hier vooral afhangen van de complexiteit van de montage achteraf.

Richtprijs standaard persoonsreportage incl. montage (1 locatie): €300

5.. Onbewerkte luchtbeelden

Heb je gewoon een set van luchtbeelden nodig? Ook dat is zeker mogelijk. Ik bezorg je dan een selectie van beelden zonder montage, overgangen of soundtrack. Daarmee kan jij dan verder aan de slag.

Richtprijs van €80 voor vluchttijd van ca.20 minuten (1 locatie)

Luchtfotografie

Als dronepiloot ben ik beschikbaar om luchtfoto’s te nemen van bepaalde locaties. Net als bij video’s, gebeurt dit steeds in overeenstemming met de geldende wetgeving en kunnen vluchten enkel plaatsvinden wanneer het luchtruim hiervoor is opengesteld. Om na te gaan of de gewenste plaats en datum een optie is, neem je best even contact met ons op.

In de periode 2008-2010 heb ik drie opeenvolgende cursussen fotografie gevolgd bij het CVO Leuven-Landen. Deze cursussen gaven me de basiskennis die ik nodig had om me te ontwikkelen als een amateurfotograaf. Vanaf 2017 maakte ik ook kennis met het gebruik van drones, en sindsdien ben ik vooral geïnteresseerd in dronefotografie.

Ben je niet op zoek naar een luchtfotograaf maar een reportagefotograaf? Dan verwijs ik je graag door Odds & Ends. Mijn zus Miek bouwde intussen heel wat ervaring op en is beschikbaar voor portret-, communie-, gezin-, huisdier-, cakemash-, zwangerschaps-, huwelijks-, newborn- en reportageshoots.

Prijzen

  • 5 luchtfoto’s – één locatie €130,00
  • 10 luchtfoto’s – één locatie €200,00
  • Meerdere foto’s / locaties Op maat

Inbegrepen:

-Luchtfoto’s in hoge resolutie .jpg en afgewerkt met professionele filters

-Reiskosten (max. 1u rijden H/T)